Današnji petkov večer prinaša dvoboj 22. kroga Lige NLB. Ivanški rokometaši po sobotni zmagi proti mariborskemu Braniku, k državnim prvakom, RK Celju Pivovarni Laško, odhajajo sproščeni in točkovno neobremenjeni. Kljub temu na gostovanje ne odhajajo z belo zastavo, saj jih čaka pravi spektakel pred nabito polno dvorano. Tokrat se tekma ne bo odvijala na standardni lokaciji, temveč v bližnjih Štorah, kamor se rokomet vrača po več kot 40-ih letih. Srečanje se prične ob 18. uri.

Kako je prišlo do sodelovanja med Občino Štore in SVIŠ-em? Odlični vratar Jernej Mlakar, v preteklih dveh sezonah član RK SVIŠ Ivančna Gorica in produkt celjske rokometne šole, je doma prav iz Štor. Njegov oče Branko je skupaj z navijači iz domačega kraja, med katerimi je bil tudi župan Miran Jurkošek, prišel na tekmo v Ivančno Gorico spodbujat svojega sina in preostale ivanške rokometaše. Hitro so se spletle prijateljske vezi in obisk smo vrnili, ko smo v zadnjem krogu državnega prvenstva gostovali v Celju in se pred očmi televizijske javnosti zelo dobro zoperstavili domačinom. Po koncu srečanja smo bili deležni izjemnega gostoljubja. Na Domu na Svetini, ki nudi izjemen pogled daleč naokoli, smo se okrepčali in tako na prav poseben način zaključili uspešno sezono. Kljub temu, da je Jernej našel nove izzive v Dobovi, je njegov oče ostal strasten navijač SVIŠ-a in velik podpornik našega kluba, za kar se mu na tem mestu še enkrat iskreno zahvaljujemo. Tudi letos smo bili priča obiska delegacije iz Štor in sicer, ko sta se med sabo pomerila domača ekipa SVIŠ-a in gostje iz Dobove, kjer brani Jernej.

Skupinska fotografija članske ekipe ob lanskem obisku v Občini Štore.

Tokrat bomo znova priča velikemu dogodku, saj so v Štorah zgradili novo dvorano in na prvi uradni tekmi bomo kot gostje nastopili tudi mi. Pred tekmo z državnimi prvaki, je spregovoril Aljaž Kutnar: “Gostujemo pri ekipi Celja, ki zaseda prvo mesto na lestvici in je seveda tudi favorit tega srečanja. Igrali bomo v novi dvorani Štore, kjer pričakujemo zelo dobro vzdušje. Tekem, kjer igramo pred polno tribuno navijačev, se vedno veselimo tako, da je tudi naša dolžnost, da se dobro pripravimo in poskusimo prikazati našo najboljšo igro, s katero smo že dokazali, da se lahko merimo tudi z ekipami iz vrha prvenstvene lestvice.”

Dragi navijači, v kolikor ne boste mogli biti v živo prisotni na sami tekmi, nas še vedno lahko spremljate na YouTube kanalu RZS.

DEJMO SVIŠ!!! 

(Skupno 197 obiskov, današnjih obiskov 1)