Rokometaši SVIŠ-a se jutri (op. sobota, 13. maja), odpravljajo na gostovanje v dolenjsko prestolnico. Domače moštvo, MRK Krka, je pretekli vikend na pokalnem turnirju najboljše četverice osvojilo 3. mesto. Za razliko od Novomeščanov, ki so ohranili tekmovalni ritem, so bili naši igralci dva vikenda prosti. 

Verjamemo, da so si varovanci trenerja Aleksandra Polaka v tem času nabrali novih moči za zadnje tri tekme v sezoni in se jutri v Novo mesto odpravljajo z željo, da domačim rokometašem odvzamejo kakšno točko, pomembno v boju za razvrstitev na prvenstveni lestvici in posledično evropskih tekmovanjih. Krkaši imajo po 23-ih krogih na svojem računu 30 točk in zasedajo 4. mesto prvenstvene lestvice, Ivančani pa se s 17-imi točkami nahajajo na 10. mestu. Na prvem srečanju v Ivančni Gorici smo videli zanimivo tekmo, ki so jo v končnici v svoj prid preobrnili gostje.

Za izjavo pred gostovanjem v Novem mestu je bil na voljo vratar Denis Struna: “Po 14-dnevnem tekmovalnem premoru gostujemo pri ekipi iz Novega mesta, ki velja za zahtevnega nasprotnika. Že na prvi tekmi smo prikazali dobro predstavo, ki jo moramo v Novem mestu nadgraditi, vseeno pa pričakujemo zelo težko tekmo, na katero smo dobro pripravljeni in samo z zbranostjo tako v obrambi kot napadu lahko domov prinesemo točko ali dve.”

Srečanje 24. kroga Lige NLB med MRK Krka in RK SVIŠ Ivančna Gorica bo odigrano v Športni dvorani Marof, s pričetkom ob 19. uri. Navijači, podprimo naše rokometaše v dolenjski prestolnici.

DEJMO SVIŠ!!!

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)