V ponedeljek, 3. avgusta je dvajseterica fantov pod taktirko trenerja Aleksandra Polaka in njegovih sodelavcev pričela s treningi v novi tekmovalni sezoni. Do prve tekme, ki bo na domačem igrišču 12. septembra proti Dolu iz Hrastnika, tako SVIŠ-eve igralce čaka šest tednov priprav in treningov.

Letošnja na novo pomlajena zasedba je svojo pripravljenost želela preizkusiti tudi na prijateljskih tekmah, vendar je bila primorana zaradi potrjene okužbe s COVID-19 enega izmed članov zaustaviti svoj trenažni proces. Ekipa je tako od četrtka naprej v 14-dnevni samoizolaciji, igralci pa bodo doma v skladu z zmožnostmi trenirali po individualnem programu.

Strateg Ivančanov je imel v načrtu predvidenih 7 prijateljskih tekem, vendar bo slednjega moral spremeniti zaradi zgoraj omenjenih razlogov. Na prvem treningu je pozdravil 6 novincev, ki smo jih v prejšnjih člankih že predstavili bolj podrobno. Po lanski »skrajšani« sezoni je prišlo tudi do nekaterih odhodov. Dolgoletni kapetan in najboljši strelec Simon Stopar se po dolgih letih igranja v domačem klubu seli na Ig, kjer bo poleg igranja v članskem moštvu prevzel tudi kadetsko ekipo. Izkušeni Matej Košir se odpravlja k prvoligašu v Dobovo, kjer je pred leti že igral, vratar Nejc Vencelj je svojo sredino našel v Krškem, odšli pa so tudi Jan Debelak, Simon Zlatnar in Gašper Slapničar, ki je zaključil z aktivnim igranjem.

Simon Stopar, Matej Košir, Nejc Vencelj, Jan Debelak, Simon Zlatnar in Gašper Slapničar zapuščajo ivanške vrste (Foto: RK SVIŠ).

Na katere fante bo lahko računal trener Polak v letošnji sezoni?

Najstarejši član ekipe je po odhodu prej omenjenih postal povratnik v domače gnezdo in prekaljeni levičar Klemen Sašek. Med vratnicama se bodo za svoje minute in priložnost borili perspektivni vratarji in novinci Jernej Mlakar, Amar Hasić in Luka Komar. Ne smemo pa pozabiti tudi na domačega vratarja Davida Podržaja. Izkušenemu levokrilnemu tandemu Timoteju Knezu in Denisu Zavodniku bosta pomagala Ambrož Bregar in Klemen Lesjak, na desnem krilu si bosta igralne minute porazdelila Domen Košir in Aljaž Kutnar. V zunanji liniji bodo napadalne akcije povezovali Matic Košir, Marko Marojevič, Rok Zaletelj ter Matevž Tekavčič, ki se vrača po poškodbi. Na levi strani se bosta stebru obrambe Niku Pirnatu pridružila Simon Vidmar in trebanjec Amadej Jerlah. Novemu kapetanu moštva Robertu Tekavcu bosta konkurenco na liniji šestih metrov delala novomeščana Kristjan Windischer in Jan Jaklič, ki je kot posojeni igralec že lani igral v naši mladinski ekipi.

Če se Matevž Tekavčič postopoma vrača po več mesečni odsotnosti zaradi poškodbe, pa je svoj proces rehabilitacije komaj dobro začel Denis Struna, ki bo moral za vrnitev na igrišča skozi podobno pot kot njegov soigralec. Denisu želimo uspešno okrevanje, celotni ekipi pa sezono brez poškodb in predvsem brez novih okužb, ki so prekinile komaj začeto.

Nekaj novosti je tudi v strokovnem kadru. Trenerja vratarjev Staneta Zupančiča je zamenjal Miloš Aksentijevič, ki bo prevzel tudi vodenje starejših dečkov A in B. Nov je tudi fizioterapevt in sicer Lenart Zaletel. V vlogi vodje moštva ostaja Gregor Pekolj, statistika in ostale zadolžitve pa bodo na plečih Jake Pečjaka. Tu pa je tudi Boštjan Košir, ki je nepogrešljiv v mnogih vlogah.

Ekipa, želimo vam uspešno, predvsem pa zdravo sezono 2020/2021.

RK SVIŠ Ivančna Gorica v sezoni 2020/2021

Vratarji: Jernej Mlakar, Amar Hasić, Luka Komar, David Podržaj, Denis Struna (poškodovan)

Leva krila: Denis Zavodnik, Timotej Knez, Ambrož Bregar, Klemen Lesjak

Desna krila: Domen Košir, Aljaž Kutnar

Levi zunanji: Amadej Jerlah, Nik Pirnat, Simon Vidmar

Srednji zunanji: Matic Košir, Marko Marojevič, Matevž Tekavčič, Rok Zaletelj,

Desni zunanji: Klemen Sašek

Krožni napadalci: Robert Tekavec, Kristjan Windischer, Jan Jaklič

STROKOVNO VODSTVO

Trener: Aleksander Polak

Trener vratarjev: Miloš Aksentijevič

Vodja moštva: Gregor Pekolj

Fizioterapevt: Lenart Zaletel

Statistik: Jaka Pečjak

Tehnični vodja: Boštjan Košir

Prihodi: Amar Hasić, Amadej Jerlah in Klemen Sašek (vsi Trimo Trebnje), Luka Komar (Slovan), Kristjan Windischer (Krka Novo mesto), Jernej Mlakar (Celje Pivovarna Laško)

Odhodi: Simon Stopar (Mokerc Ig), Matej Košir (Dobova), Nejc Vencelj (Krško), Jan Debelak, Simon Zlatnar, Gašper Slapničar

(Skupno 885 obiskov, današnjih obiskov 1)