Po kratkem tekmovalnem odmoru, v katerem so bile odigrane zaostale tekme rednega dela, se s končnico za prvaka in obstanek, nadaljuje 1. B državna liga. Po petih krogih bomo tako dobili dve ekipi, ki si bosta priborili vstopnico za 1. NLB ligo, dve ekipi pa bosta izpadli. Največje možnosti za napredovanje med prvoligaško druščino imata Šmartno in SVIŠ, preostali štirje konkurenti, pa bodo čakali na njune morebitne napake.

Ivanški rokometaši so svoje obveznosti v prvem delu opravili z gostujočo tekmo v Šmartnem, ko so prvič v sezoni morali priznati premoč tekmecu. Naporen ritem tekem je pustil svoj davek, zato je kratek tekmovalni odmor SVIŠ-evim igralcem prišel kot naročen, da so se spočili in regenerirali ter pozdravili poškodbe, ki so ekipo načele v zadnjih krogih. Po 11-ih odigranih krogih Ivančani zasedajo 2. mesto na prvenstveni lestvici ter imajo na svojem računu 20 točk in za vodečim Šmartnim zaostajajo 2 točki. Krško (15 točk) in Mokerc (14) se teoretično še lahko vmešata v boj za prvo ligo, med tem, ko bosta ekipi Brežic (13) in Dola (13) poizkušali prekrižati načrte favoritom.

V ligi za obstanek ima veliko točkovno prednost Sevnica (12), sledi Grosuplje (7), Škofljica in Rudar imata po 6 točk, Železniki 4, ekipa Črnomlja pa je po 11-ih krogih še brez točk. Tudi tukaj se obetajo zanimivi in napeti boji za obstanek med 1. B ligaši.

Ivanške rokometaše čakajo kar štiri zaporedna gostovanja in za konec prvenstva domača tekma z ekipo Šmartnega. Jutri se tako po prve točke v ligi za prvaka podajajo na Ig, kjer jim bodo nasproti stali rokometaši Mokerca. Srečanje se začne ob 19.30 uri, povezavo do neposrednega prenosa v živo bomo pravočasno objavili na naših informacijskih kanalih.

Razpored SVIŠ-evih tekem

Rezultati RK SVIŠ Ivančna Gorica v prvem delu prvenstva (s klikom na rezultat si lahko osvežite potek srečanja):

  1. krog RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Dol TKI Hrastnik 40-28
  2. krog RK SVIŠ Ivančna Gorica : RD Rudar 32-26
  3. krog RK Črnomelj : RK SVIŠ Ivančna Gorica 21-35
  4. krog RK SVIŠ Ivančna Gorica : ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 28-23
  5. krog RK Sevnica : RK SVIŠ Ivančna Gorica 20-24
  6. krog RK SVIŠ Ivančna Gorica : ŠD Mokerc-KIG 29-23
  7. krog RD Alples Železniki : RK SVIŠ Ivančna Gorica 29-34
  8. krog RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Brežice 30-23
  9. krog RK Grosuplje : RK SVIŠ Ivančna Gorica 17-30
  10. krog RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Krško 33-23
  11. krog RD Herz Šmartno : RK SVIŠ Ivančna Gorica 29-24

DEJMO SVIŠ!!!

(Skupno 131 obiskov, današnjih obiskov 1)